Українці купували під іноземними торговими марками підробку: хто організував нелегальне виробництво

Яке покарання загрожує чоловіку за підробку товарів

У Волинській області перед судом опиниться мешканець Луцька - його обвинувачують у підробці популярного товару. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Бюро економічної безпеки України.

У ході досудового розслідування детективи БЕБ встановили, що мешканець Луцька організував нелегальне виготовлення засобів для прання.

“Встановлено, що підозрюваний облаштував підпільний цех з виробництва побутової хімії у гаражному приміщенні на території Луцького району. Готову продукцію розфасовував у тару, що містила маркування відомих торговельних марок, права інтелектуальної власності на які належать іноземним компаніям. Під виглядом оригіналу підроблений товар продавали по всій території України”, - уточнили у БЕБ.

Детективи бюро у ході проведення розслідування провели обшуки у складському приміщенні. Там виявили та вилучили близько 17 тонн готової продукції, обладнання та сировину для виготовлення пральних засобів, пакувальну тару, етикетки відомих торговельних марок.

За даними бюро, орієнтовні збитки, які зловмисник завдав компаніям правовласникам торгових марок, становлять 2,3 млн грн.

Зловмиснику повідомили про підозру за фактом незаконного використання знака для товарів і послуг, що завдало матеріальної шкоди в особливо великому розмірі (ч.1, 3 ст. 229 Кримінального кодексу України). Детективи БЕБ завершили досудове розслідування та скерували справу до суду.

Відповідно до частин статті Кримінального кодексу України, за якою повідомлено про підозру, зловмиснику загрожує:

штраф від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян,

штраф від 10 тисяч до 15 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що БЕБ планує закупити майже 50 кондиціонерів.