Ухилянт заплатив шокуючу ціну за поїздку до Румунії у багажнику

На Буковині затримали перевізника з чоловіком у багажнику, що намагався нелегально перетнути кордон

На Буковині прикордонники затримали автомобіль неподалік кордону, в якому, окрім водія та двох пасажирів, у багажнику знаходився ще один чоловік. Під час перевірки стало відомо, що цей житель Івано-Франківщини заплатив водію 13 тисяч доларів США за допомогу в незаконному перетині кордону з Румунією. Про це повідомляє пресслужба ДПСУ.

Спочатку водій стверджував, що просто підвозить знайомих до населеного пункту, однак прихований у багажнику пасажир викрив його наміри. За ці кошти перевізник планував доставити чоловіка до певної точки та показати маршрут до кордону.

Натомість прикордонники склали на чоловіка матеріали про адміністративне правопорушення, а водія тепер можуть притягнути до кримінальної відповідальності за статтею 332 ККУ. Наразі правоохоронці встановлюють можливу причетність інших пасажирів до незаконної діяльності. Операція проводилася під керівництвом Чернівецької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.


Нагадаємо, поліція Донецької області викрила схему нелегального перетину кордону, затримавши організатора. За суму в 6-7 тисяч доларів, чоловік пропонував військовозобов’язаним покинути країну. Він обіцяв допомогти обійти пункти пропуску та переправити їх через кордон до Угорщини.

Крім того, на кордоні з Польщею зафіксовано три інциденти, що свідчать про можливі протиправні дії, пов’язані з укладанням шлюбів без реальних намірів створення сім’ї. У першому випадку 28-річний мешканець Рівненщини уклав шлюб зі своєю 40-річною тещею, яка є особою з інвалідністю I групи. Про інші два випадки – читайте за посиланням.