У прифронтовому місті на Запоріжжі привласнили 1,6 млн грн: подробиці

Розтрата коштів: у Запорізькій області працівниці лікарні привласнили бюджетні кошти

У Запорізькій області викрили розтрату бюджетних коштів у сумі понад 1 620 000 грн. Трьом службовицям лікарні повідомили про підозру. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Національної поліції України.

У ході розслідування справи слідчі та оперативники викрили діяльність організованої злочинної групи. Правоохоронці встановили, що організувала схему розтрати коштів державного бюджету 43-річна заступниця головного лікаря медичного закладу одного з прифронтових міст. До протиправної схеми жінка залучила двох спільниць-бухгалтерок 54 та 33 років.

“Жінки протягом кількох місяців безпідставно нараховували та виплачували премії родичам і знайомим, які працювали у закладі, але не були медичними працівниками та медпослуги не надавали”, - повідомили у Нацполіції.

Розтрата бюджетних коштів, внаслідок протиправних дій, становила 1 620 000 грн.

Трьом зловмисницям слідчі повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Відповідно до статті підозрюваним загрожує покарання у вигляді ув'язнення до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Зараз вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що судді Київського апеляційного суду опиняться на лаві підсудних. Що вони скоїли, читайте за посиланням.