У понад 25 мільйонів гривень оцінили урожай канабісу в Дніпропетровській області

Судитимуть мешканця Дніпропетровщини, у якого вилучено канабісу на майже 25 млн грн

Розслідуванням встановлено, що обвинувачений закуповував у мережі Інтернет насіння конопель та вирощував рослини на земельній ділянці поблизу будинку. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Дніпропетровської обласної прокуратури.

За плантацією мешканець Кам’янського ретельно доглядав: обладнав системою поливу, освітлення, вентиляцією, піддавав культивуванню, обробці землі. Працював вночі, дотримуючись конспірації.

У подальшому зібраний "урожай" обвинувачений висушував, розфасовував у сліп-пакети та готував до збуту.

Під час санкціонованого обшуку правоохоронці вилучили майже 100 кг канабісу, більш ніж 200 рослин конопель, патрони, корпуси гранат Ф-1 та М-67, електронні ваги, мобільні телефони, автомобіль.

Орієнтовна вартість вилученого канабісу за цінами "чорного ринку" складає майже 25 млн грн.

Прокурори Кам’янської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно місцевого мешканця за фактами незаконного виготовлення, придбання, зберігання з метою збуту наркотичного засобу в особливо великих розмірах, незаконного посіву, вирощування конопель та придбання, зберігання бойових припасів без передбаченого законом дозволу (ч. 3 ст. 307, ч. 2 ст. 310, ч. 1 ст. 263 КК України).

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Після арешту Дурова Telegram заблокував кілька сервісів: їх використовували для продажу наркотиків

Telegram заблокувала функції "Люди поблизу" та геочати. Це сталось за кілька днів після арешту власника соціальної платформи Павла Дурова у Франції.

Нагадаємо, що 39-річного Павла Дурова 24 серпня арештували у аеропорті Парижу. Причиною стали підозри про співучасть Дурова у управлінні Telegram таким чином, щоб це дозволяло здійснювати незаконні угоди, зокрема торгівля наркотиками, людьми та відмивання грошей. 29 серпня засновника Telegram Павла Дурова було звільнено з-під варти за 5 мільйонів євро.