У Львівській області викрили контрабанду товарів: перевіряють причетність посадовців митниці

Правопорушники намагалися ввезти товарів на 14 млн грн

Група осіб у Львівській області займалася контрабандою товарів. Товари ввозили в Україну через пункт пропуску Краківець-Корчова, приховуючи від митного контролю. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Бюро економічної безпеки України.

Детективи БЕБ у Львівській області викрили канал контрабанди побутових товарів та вилучили продукцію вартістю 14 млн грн.

“Слідством встановлено, що група осіб організувала нелегальне ввезення в Україну різноманітних товарно-матеріальних цінностей: дитячий одяг та взуття, постільна білизна, шоколад, електричні велосипеди тощо. Товари ввозилися без декларування та здійснення відповідних платежів, а також без документів про їх походження”, - пояснили у БЕБ.

У ході розслідування правопорушення детективи провели обшуки у складських приміщеннях на території Львівської області та у вантажних автомобілях з причепами. Детективи виявили та вилучили незаконно ввезені товари вартістю понад 14 млн грн, а також чотири транспортні засоби, що використовувалися для транспортування.

Детективи продовжують розслідування справи - встановлюють повне коло осіб, які були залучені до схеми нелегального ввезення продукції. Також перевіряють причетність службових осіб Львівської митниці.

Досудове розслідування триває за ч. 2 ст. 201-3 Кримінального кодексу України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що диверсійну групу викрили на Буковині. Вони виконували замовлення російських кураторів. Які злочини вчинили диверсанти та яке покарання їм загрожує, читайте за посиланням.