Справа на 370 млн грн: в комбінаті, що належить олігарху-втікачу викрили шахрайську схему

Посадовці Полтавського ГЗК постануть перед судом

Працівники Державного бюро розслідувань передали до суду обвинувальний акт щодо сімох посадовців та керівників ПрАТ "Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат", що належить олігарху, який перебуває за кордоном. Зловмисники незаконно заволоділи десятками мільйонів гривень. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

За даними слідства, у період з 2019 до 2021 року топменеджмент комбінату незаконно розпоряджався корисними копалинами загальнодержавного значення, не маючи на це відповідного дозволу. Вони реалізували тонни сировини без ліцензії на загальну суму майже 80 мільйонів гривень.

Надалі сировина, яка здебільшого складалася з відходів щебеню, була перепродана через підставні компанії за значно вищою ціною. У результаті протиправної схеми збитки сягнули понад 370 мільйонів гривень.

Обвинувачені відповідатимуть за ч. ч. 3, 5 ст. 27 ч. 5 ст. 191 та ч. ч. 3, 5 ст. 27 ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу України. Покарання за цими статтями може сягати до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Гучні справи ДБР

Нагадаємо, працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) спільно з Департаментом стратегічних розслідувань Нацполіції викрили нові епізоди шахрайства злочинної організації, яка обманом заволоділа коштами сільськогосподарських виробників. Зловмисники під приводом купівлі зернових та олійних культур привласнювали гроші аграріїв.

Крім того, працівники ДБР викрили голову військово лікарської комісії Кропивницького, який у змові з працівницею одного з обласних диспансерів організували торгівлю "білими" військовими квитками.