Спецоперація на Харківщині: вилучено понад три тонни наркотиків (ФОТО, ВІДЕО)

Поліцейські Харківщини за кілька днів ліквідували 7 підпільних лабораторій

У Харківській області відбулася спецоперація правоохоронців щодо ліквідації наркотрафіку в регіоні. За чотири доби поліцейськими було вилучено понад 3 тонни наркотичних речовин. Про подію повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

Під час операції відбулося 350 обшуків, встановлені особи 118 людей, які так чи інакше займаються незаконним обігом наркотиків та психотропів.

"Протягом чотирьох діб поліцейські ліквідували 7 підпільних нарколабораторій, вилучили з незаконного обігу близько 200 кілограмів наркотичних засобів та психотропних речовин, що становить близько 300 тисяч доз, а також понад 3 тонни прекурсорів для їх виготовлення", — розповів про хід операції очільник Нацполіції Ігор Клименко.

Також із нарколабораторій було вилучено канабіс (близько 80 кг), ацетильований опій (понад 80 л), психотроп "Альфа PVP" (30 кг), амфетамін (4 кг), метадон (2700 упаковок) і сильнодіючі опіоїди (2500 упаковок).

Як стверджують у правоохоронній структурі, попередні підрахунки свідчать — вилучені наркотики на "чорному ринку" коштували б майже 120 млн гривень.

Спецоперація планувалася і здійснювалася за сприянням і участю оперативників Департаменту боротьби із наркозлочинністю, кіберполіцейських, бійців спецпідрозділу "ТОР" та інших правників обласного ГУНП Харківщини. Всього харківський наркоринок намагалися "прикрити" понад 600 представників закону.


Варто зазначити, що під час операції поліцейські дізналися про діяльність двох організованих злочинних груп. Вони продавали психотропи та метадон — через канали у соцмережах, месенджерах та спеціальних "інтернет-магазинах". Додатково було ліквідовано 43 наркопритони.

Наразі правоохоронці проводять слідчі дії. Затримані 16 осіб (за ст. 208 КПК України), вручено 63 підозри.

Нагадаємо, як повідомляли "Коментарі", на початку 2021 року на Львівщині поліцейські зупинили контрабанду тонни героїну до країн Європейського Союзу.