Сховані мільйони: ДБР виявило нове майно родичів Медведчука і Козака

Приховане майно родичів Медведчука та Козака передали АРМА

Державне бюро розслідувань (ДБР) продовжує виявляти приховані активи, що належать родичам колишніх депутатів Віктора Медведчука та Тараса Козака, яких звинувачують у державній зраді. Про це повідомляє пресслужба відомства.

За клопотанням ДБР суд наклав арешт і передав Національному агентству з управління активами (АРМА) нововиявлене майно підприємства "Бетонбуд", власниками якого є родичі вказаних політиків. Вони намагалися приховати ці активи від фіскальних органів.

На балансі "Бетонбуду" правоохоронці знайшли ряд необлікованих об'єктів, включаючи ангар для сипучих матеріалів, обладнання для виготовлення бетону, склади та офіси. Загальна вартість цього майна становить майже 16 мільйонів гривень.

Раніше суд передав державі також цегельний завод у Львівській області, який оцінили у понад 5 мільйонів доларів США. Це підприємство ухилялося від сплати податків, а прибутки використовувало для фінансування російської агресії проти України.


Окрім цього, ДБР виявило й арештувало інші активи, переписані на довірених осіб Медведчука та Козака. Серед них – корпоративні права та активи підприємств на суму близько 400 мільйонів гривень, які тепер передані державі.

ДБР продовжує розслідування і закликає громадян надавати інформацію про приховані активи або інші правопорушення за номером гарячої лінії: 0 800 350 356.

Нагадаємо, рух "Інша Україна", який очолює кум Путіна Віктор Медведчук, вимагає відкрити кримінальну справу проти президента Володимира Зеленського за "узурпацію влади та геноцид". Медведчук, який зараз перебуває в Росії, заявив, що звернення пов'язані з тим, що "злочинний режим Зеленського незаконно захопив владу в країні, проводить геноцид українського народу, зневажає права та свободи громадян, тим самим знищивши українську державність та суверенітет".