Схеми продажу “трофейної” зброї викрили в різних регіонах Україні (ФОТО)

В Україні зловмисники торгують трофейною зброєю

В чотирьох областях України СБУ та Нацполіції викрили схеми незаконного продажу трофейного озброєння та боєприпасів. Про це повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на інформацію Служби безпеки України.

Комплексні заходи провели у Дніпрі, а також у Закарпатській, Тернопільській та Житомирській областях. В ході операції затримано сімох підпільних торгівців зброєю.

Серед вилученого у фігурантів – російські гранатомети “Джміль”, автомати Калашникова та понад 3 кг вибухівки.

У Дніпрі затримали місцевого підприємця. Він нелегально вивозив трофейну зброю з районів колишніх боїв на східному фронті. Зброю планував продати криміналітету. Для прихованого зберігання засобів ураження фігурант обладнав схрон на території своєї СТО.

У Закарпатській області затримали 50-річного мешканця Берегово. Він намагався підпільно продати автоматичну зброю, бойові гранати та велику партію тротилу. Усе це зловмисник ховав у підземному тайнику, який облаштував у лісі поблизу свого приватного будинку.

У Тернопільській області викрили ще двох зловмисників, які пропонували трофейну зброю через спеціалізовані інтернет-форуми, а потім поштою відправляли її “замовникам” як “автозапчастини”.

У Житомирській області на нелегальній торгівлі зброєю викрили трьох мешканців Коростеня. Вони вже притягувалися до кримінальної відповідальності за крадіжки.

Фігуранти вивозили засоби ураження з місць колишніх боєзіткнень на сході України, де перебували як “волонтери”, а потім продавали знайдене озброєння через особисті кримінальні зв’язки.

Зловмисникам повідомили про підозру за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). За скоєне підозрюваним загрожує до 7 років ув'язнення.



Раніше портал “Коментарі” повідомляв, де знайшли російську зброю.