Шахрайський call-центр на окупованій території: викрито організаторів

Викрито організатора і трьох співучасників, які налагодили роботу шахрайського call-центру

На Дніпропетровщині правоохоронці викрили групу шахраїв, які організували роботу незаконного call-центру на тимчасово окупованій території Донеччини. Під керівництвом обласної та окружної прокуратур, чотирьом учасникам злочинної групи висунуто підозру у масштабному шахрайстві. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

Зловмисники використовували телефонні дзвінки для виманювання грошей у громадян. Вони представлялися працівниками служби безпеки банків та повідомляли жертвам про підозрілі операції з їхніми рахунками. Під приводом "допомоги" шахраї отримували доступ до онлайн-банкінгу, після чого переказували кошти на підставних осіб – так званих "дропів".

За результатами розслідування вже встановлено 24 потерпілих, яким було завдано збитків на суму понад 3 млн гривень. Під час обшуків у підозрюваних вилучено мобільні телефони, сім-картки, банківські картки та документацію.

Нагадаємо, Національна поліція України спільно з чеськими правоохоронцями ліквідували діяльність масштабного шахрайського кол-центру, який використовував "вішинг" та "спуфінг" для обману громадян і заволодіння їхніми коштами. У результаті розслідування зафіксовано близько 100 випадків шахрайства, а загальна сума збитків складає 2,5 мільйона доларів.

Крім того, у Луцьку було ліквідовано діяльність шахрайського кол-центру, який організував 33-річний місцевий мешканець разом із 18 "працівниками". Вони облаштували офіс з робочими місцями, з якого телефонували громадянам, намагаючись шахрайським шляхом заволодіти їхніми коштами.