"Розстріли на Майдані": екс-бійця "Беркута" заочно заарештували

Печерський районний суд визначив запобіжний захід для колишнього бійця "Беркута"

Печерський районний суд Києва виніс заочне рішення про арешт колишнього співробітника спеціального підрозділу міліції "Беркут", якого звинувачують у злочинах проти життя і здоров'я протестувальників на Майдані в 2013-2014 роках. Про це повідомляється на сайті Держбюро розслідувань.

Так, за інформацією прес-служби, запобіжний захід було обрано в рамках досудового розслідування кримінального провадження за фактами організації низки тяжких і особливо тяжких насильницьких злочинів, в тому числі умисних вбивств, скоєних у період з 18 лютого 2014 року по 20 лютого 2014 в центральній частині Києва.

"У даному виробництві слідство продовжує з'ясовувати обставини зловживань владою колишнього президента Віктора Януковича, який віддавав злочинні накази проти мирних протестувальників. Саме його накази, а також ряду людей з вищого керівництва України, могли призвести до масових жертв і численних травм людей, які відстоювали європейське майбутнє України, відповідно до своїх конституційних прав на мирні зібрання", - зазначено в повідомленні.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв про експертній думці, будуть розкриті злочини на Майдані в лютому 2014 року і названі замовники розстрілів мітингувальників, або такої перспективи немає.

"У цій історії відсутні білі і чорні кольори в чистому вигляді. У кожної з сторін є своя правда. Але результат жодним чином не задовольняє суспільство - правди про події на Майдані суспільство так і не почуло, - підкреслює керівник проекту по боротьбі з контрабандою Євген Єнін. - По суті, "справи Майдану" перетворилися у своєрідний "гарячий пиріжок" - відповідальність за них несе той, у кого вони виявилися в останній момент".