Прикордонники виявили нову "тактику" для незаконного перетину кордону

Прикордонники зупинили групу чоловіків

На кордоні з Молдовою затримали чоловіків, які намагались незаконно перетнути кордон. Чоловіки заплатили кілька тисяч доларів за маршрут. Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

Нещодавно 14 чоловіків вирішили скористатися новою "тактикою" для незаконного перетину кордону з Україною в напрямку Молдови. Згідно з їхнім планом, вони поділилися на три малі групи, сподіваючись не привернути уваги прикордонників. За організацію такого ризикованого маршруту кожен з них заплатив від 120 до 160 тисяч гривень одному з анонімних телеграм-каналів.

Однак їхня "геніальна" схема не спрацювала: прикордонники оперативно виявили та затримали всі групи на шляху до кордону. Тепер чоловіки очікують на рішення суду, який визначить їхню подальшу долю.

Правоохоронці нагадують, що будь-які спроби нелегального перетину кордону несуть серйозні правові наслідки, незалежно від методів або тактик, якими порушники намагаються скористатися.


Нагадаємо, поліція Донецької області викрила схему нелегального перетину кордону, затримавши організатора. За суму в 6-7 тисяч доларів, чоловік пропонував військовозобов’язаним покинути країну. Він обіцяв допомогти обійти пункти пропуску та переправити їх через кордон до Угорщини.

Крім того, на кордоні з Польщею зафіксовано три інциденти, що свідчать про можливі протиправні дії, пов’язані з укладанням шлюбів без реальних намірів створення сім’ї. У першому випадку 28-річний мешканець Рівненщини уклав шлюб зі своєю 40-річною тещею, яка є особою з інвалідністю I групи. Про інші два випадки – читайте за посиланням.