Організатору крадіжки стінопису Бенксі загрожує 12-річне ув’язнення

У Гостомелі група людей намагалися викрасти графіті: зрізали зі стіни зруйнованого росіянами будинку зображення

Правоохоронці фактично на гарячому затримали банду, що намагалася вкрасти графіті всесвітньовідомого художника Бенксі. Організатору злочину вже оголосили про підозру, пишуть "Коментарі".

За процесуального керівництва Бучанської окружної прокуратури організатору викрадення повідомили про підозру за фактом закінченого замаху на таємне викрадення чужого майна в особливо великому розмірі в умовах воєнного стану. Йому загрожує 12-річне ув'язнення. За даними слідства, киянин вирішив демонтувати зі стіни напівзруйнованого окупантами багатоповерхового будинку у Гостомелі стінопис "Жінка в протигазі" всесвітньо відомого вуличного художника Бенксі.

"Усвідомлюючи цінність роботи, він планував продати стінопис, а отриманими коштами розпорядитися на власний розсуд. Для цього він залучив необізнаних у його намірах чоловіків, яких запевнив в тому, що має всі відповідні дозволи на проведення демонтажу мурала", - розповідають в Офісі Генпрокурора.

Після того, як зловмисники встигли частину стіни зрізали разом із зображенням "Жінки в протигазі", підозрюваний обмотав її плівкою з метою захисту від пошкоджень. Проте не встиг завантажити викрадене в машину, оскільки його викрили співробітники місцевої військової адміністрації.

"Осіб затримали на місці. Вдячний поліції та військовим за оперативне реагування, - одразу повідомив начальник Київської ОВА Олексій Кулеба. - Графіті не пошкоджене та перебуває у правоохоронців, поки тривають слідчі дії".

Як писали "Коментарі", анонімний вуличний художник, який відомий під псевдонімом Бенксі, створив сім унікальних муралів у різних місцях України. Він підтвердив той факт, що його авторству належать малюнки на вулицях Києва, Гостомеля, Ірпеня та у Бородянці.