Головна Новини Суспільство Кримінал "Онищенко втік в Італію": САП продовжує ловити підсудного екс-нардепа
commentss НОВИНИ Всі новини

"Онищенко втік в Італію": САП продовжує ловити підсудного екс-нардепа

В САП перевіряють інформацію про переїзд побіжного екс-нардепа Олександра Онищенка в Італію з Німеччини, яка відмовилася надати йому політичний притулок

2 червня 2020, 16:12 comments1551
Поділіться публікацією:

Спеціалізована антикорупційна прокуратура перевіряє інформацію про можливий переїзд колишнього народного депутата Олександра Онищенка, якого заочно судять за "газові схеми" часів Віктора Януковича, в Італії Про це повідомляє агентство "РБК-Україна", посилаючись на джерела в САП.

"Онищенко втік в Італію": САП продовжує ловити підсудного екс-нардепа

Прокурори посилаються на останню публікацію Онищенко в Facebook, де він нібито знаходиться біля озера Комо, відомого узбережжя Ломбардії.

"Шість днів вже як я на волі і це блаженство. Напевно ця думка здасться вам дивною, але раз в житті чоловікові належить загриміти за грати, щоб порівняти ці два стани — несвободи, коли ти ходиш по колу і тобі дають годину часу подихати свіжим повітрям. І свободи — коли ти ходиш навколо озера Комо і вільний вирішувати, куди і коли тобі рухатися далі", — пише втікач у своєму повідомленні світу.

" target="_blank">

"Його місцезнаходження на даний момент перевіряється. Після встановлення його місцезнаходження будуть вжиті всі процесуальні дії", — зазначили в САП.

Відзначимо, що в 2015 році детективи НАБУ почали досудове розслідування про розкрадання грошей при видобутку й продажу газу за договорами з "Укргазвидобуванням", в результаті чого державі було завдано збитків на близько 3 млрд гривень.

Слідство встановило причетність до участі у вчиненні злочинів 29 осіб. Організатором схеми порахували Онищенка і ще сім учасників. Їх оголосили в розшук.

У 2016 році Верховна рада позбавила Онищенко депутатської недоторканності, а також проголосувала за його затримання та арешт, однак йому вдалося покинути Україну.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що суд відмовив Україні в екстрадиції Олександра Онищенка, але німецьке посольство не надало йому прав політичного біженця.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини