Незвичайний шлюб: чоловік одружився з тещею, щоб покинути Україну

На кордоні з Польщею викрили три випадки шахрайства

На кордоні з Польщею зафіксовано три інциденти, що свідчать про можливі протиправні дії, пов’язані з укладанням шлюбів без реальних намірів створення сім’ї. Про це повідомляє пресслужба ДПСУ.

У першому випадку 28-річний мешканець Рівненщини уклав шлюб зі своєю 40-річною тещею, яка є особою з інвалідністю I групи. За словами "молодят", вони вирушали до Варшави на лікування зору "дружини". Проте, коли прикордонники виявили справжню мету подорожі, чоловік зізнався, що одружився з тещею, аби мати можливість виїхати за кордон.

Цікаво, що реальна дружина чоловіка виїхала з України залізницею 7 вересня, а він із тещею намагалися виїхати через автомобільний пункт пропуску у Волинській області в той же день. Плани пари були викриті, і 8 вересня вони спробували перетнути кордон через пункт пропуску "Рава-Руська".

Два інших випадки також були виявлені в пункті пропуску "Краківець". 41-річний чоловік з Івано-Франківщини наприкінці серпня одружився з 46-річною жінкою, що має інвалідність II групи. Ще один випадок стосується 18-річного волинянина, який одружився з 19-річною дівчиною, яка також є особою з інвалідністю II групи.

В усіх трьох випадках прикордонники зафіксували ознаки кримінального правопорушення, що передбачає стаття 332 Кримінального кодексу України "Незаконне переправлення осіб через державний кордон України".

Нагадаємо, працівники Державного бюро розслідувань у співпраці з Нацполіцією викрили та затримали державного інспектора Львівської митниці. Інспектор допомагав військовозобов'язаним ухилятися від мобілізації — продавав “білі квитки”.