На Вінниччині викрито схему ухилення від сплати 90 млн грн податків

В ході розслідування детективи провели дев'ять обшуків і вилучили фінансову документацію

Детективи Бюро економічної безпеки України повідомили мешканці Вінницької області про підозру в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах. Протягом трьох років жінка внесла на власний банківський рахунок майже 470 млн грн, не сплативши жодних податків. Про це повідомляють у відомстві.

За даними слідства, фігурантка систематично отримувала доходи готівкою, які вносила на рахунок без декларування та сплати податку на доходи фізичних осіб і військового збору. Надалі кошти переказувалися на рахунки агропідприємства, де підозрювана займала керівну посаду. В ході розслідування детективи провели дев'ять обшуків і вилучили фінансову документацію.

Наразі правоохоронці вирішують питання про обрання запобіжного заходу для підозрюваної, а також встановлюють осіб, які допомагали їй уникати податкових перевірок та фінансового моніторингу.

Нагадаємо, за даними слідства, колишній народний обранець І, ІІІ-VII скликань всупереч обмеженням, встановленим законодавством, створив за кордоном мережу компаній, оформлених на нього або на підконтрольних йому осіб та найближчих родичів. Він здійснював фактичне керівництво їх господарською діяльністю. Ці компанії серед іншого, одержували на банківські рахунки грошові кошти сумнівного походження, які перераховували на рахунки екснардепа. Надалі він розпоряджався цими коштами на власний розсуд, розміщуючи їх на умовах депозиту.