На Буковині спіймали диверсантів: що вони скоїли (ФОТО)

Яке покарання загрожує диверсантам

Диверсійну групу викрили на Буковині. Вони виконували замовлення російських кураторів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Національної поліції України.

У поліції розповіли, що чоловіки погодилися на “легкий” заробіток, який пропонували російські куратори. Зловмисники отримували інструкції через соціальні мережі та влаштовували підпали релейних шаф на залізниці у Чернівцях.

Диверсійні підпали були вчинені 8 та 11 вересня - відповідні повідомлення надійшли до поліції. У ході розслідування справи оперативники викрили зловмисників та затримали їх у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.

Зловмисниками виявилися двоє братів віком 21 і 20 років та їх 18-річний сусід - всі жителі Чернівців. Купував бензин та підпалював шахти найстарший з диверсантів. Інші учасники диверсійної групи спостерігали, щоб не було очевидців і свідків події.

“Під час проведення процесуальних дій у мобільних телефонах фігурантів поліцейські виявили листування в Telegram-каналі. Відповідно до переписки із вербувальниками, чернівчани діяли за їхньою інструкцією. У повідомленнях “замовник” надсилав молодикам завдання, а після їх виконання та фотозвіту, перераховував гроші на банківські рахунки”, - розповіли про результати розслідування у поліції.

Правоохоронці вилучили речові докази.

Відомості про злочини внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст. 113 (Диверсія) Кримінального кодексу України. Фігурантам суд обрав запобіжні заходи – тримання під вартою.

Відповідно до санкції статті, фігурантам загрожує від 15 років позбавлення волі до довічного ув’язнення з конфіскацією майна.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві викрили канал збуту зброї.