На Буковині правоохоронець затриманий за нелегальне переправлення чоловіків до Румунії

За виїзд за кордон організатор схеми брав 6 тисяч євро з кожного клієнта

У Чернівецькій області співробітники Державного бюро розслідувань (ДБР) затримали місцевого правоохоронця, який організовував нелегальне переправлення військовозобов'язаних осіб через кордон з Румунією.

З липня 2024 року правоохоронець забезпечував перевезення чоловіків у прикордонне село на власному автомобілі. Там він особисто проводив їх пішки через лісовий перехід. Вартість таких послуг складала 6 тисяч євро з кожного клієнта.

15 вересня 2024 року затримання відбулося "на гарячому" під час передачі коштів від одного з клієнтів. Після затримання, правоохоронцю було висунуто підозру за статтею 332 частини 3 Кримінального кодексу України, що передбачає незаконне переправлення осіб через державний кордон.

Суд обрав затриманому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави. За скоєне йому загрожує до 9 років позбавлення волі.

Нагадаємо, поліція Донецької області викрила схему нелегального перетину кордону, затримавши організатора. За суму в 6-7 тисяч доларів, чоловік пропонував військовозобов’язаним покинути країну. Він обіцяв допомогти обійти пункти пропуску та переправити їх через кордон до Угорщини.

Крім того, на кордоні з Польщею зафіксовано три інциденти, що свідчать про можливі протиправні дії, пов’язані з укладанням шлюбів без реальних намірів створення сім’ї. У першому випадку 28-річний мешканець Рівненщини уклав шлюб зі своєю 40-річною тещею, яка є особою з інвалідністю I групи. Про інші два випадки – читайте за посиланням.