Міжнародний наркосиндикат викрили поліціянти

Орієнтовна вартість вилучених заборонених речовин за цінами «чорного» ринку становить понад 14 млн грн

Оперативники Нацполіції вилучили у затриманих членів міжнародного наркосиндикату заборонених речовин на понад 14 мільйонів гривень, пишуть "Коментарі" за інформацією оприлюдненою правоохоронцями.

Серед вилученого: героїн та "Альфа-PVP", які члени наркоугруповання збували гуртовими партіями, пересилаючи контрабандним шляхом до країн ЄС.

"Фігуранти – двоє киян, віком 19 та 36 років – члени потужного міжнародного наркосиндикату. Вони забезпечували супроводження контрабандних парій героїну через територію України до країн ЄС, а також пересилали у Європу виготовлену власноруч психотропну речовину "Альфа-PVP", - кажуть правоохоронці.

Психотропи зловмисники виготовляли у нарколабораторії, яку обладнали в орендованому будинку на території Дарницького району столиці, а її потужності дозволяли щомісяця виготовляти до 50 кг "Альфа-PVP".

Як уточняють силовики, під час санкціонованих обшуків за місцем розташування нарколабораторії, в помешканнях і автівках фігурантів поліціянти вилучили 10 кг "Альфа-PVP", понад 2 кг героїну, 100 л прекурсорів, лабораторне обладнання, "чорнові" записи та мобільні телефони. Приблизна вартість конфіскованих заборонених речовин за цінами "чорного" ринку становить понад 14 мільйонів гривень.

Слідчі повідомили наркодилерам про підозру, а Святошинський районний суд Києва обрав 36-річному фігуранту запобіжний захід у вигляді безальтернативного тримання під вартою, а його 19 річному спільнику – тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 200 тисяч гривень. Надалі в рамках досудового розслідування буде прийматися рішення щодо додаткової кваліфікації дій затриманих за ст. 305 Кримінального кодексу України – контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів. За вчинене зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення строком до 12 років із конфіскацією майна.

Читайте також на порталі "Коментарі" - росіянка організувала в Одесі мережу аптек з підробками та наркотиками.