Майже добігли: за 500 метрів від кордону затримали п’ятьох ухилянтів

На Закарпатті затримали п’ятьох мандрівників, які намагалися нелегально перетнути кордон

Прикордонники відділення "Заболоття" Мукачівського загону затримали п’ятьох чоловіків, які намагалися потрапити в Румунію поза пунктами пропуску. Усі затримані є жителями Закарпатської області. Про це повідомляє пресслужба ДПСУ.

Мандрівники обрали рівнинну ділянку українського кордону для своєї спроби, але це не гарантувало їм успіху, оскільки прикордонники пильно охороняють державний рубіж. Правопорушників затримали на відстані 500 метрів від кордону, після чого їх доставили до прикордонного підрозділу для з’ясування всіх обставин.

На затриманих складено протоколи про адміністративне правопорушення за статтею 204-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, що стосується незаконного перетворення або спроби незаконного перетворення державного кордону України. Справа була передана до суду для подальшого розгляду.

Нагадаємо, поліція Донецької області викрила схему нелегального перетину кордону, затримавши організатора. За суму в 6-7 тисяч доларів, чоловік пропонував військовозобов’язаним покинути країну. Він обіцяв допомогти обійти пункти пропуску та переправити їх через кордон до Угорщини.

Крім того, на кордоні з Польщею зафіксовано три інциденти, що свідчать про можливі протиправні дії, пов’язані з укладанням шлюбів без реальних намірів створення сім’ї. У першому випадку 28-річний мешканець Рівненщини уклав шлюб зі своєю 40-річною тещею, яка є особою з інвалідністю I групи. Про інші два випадки – читайте за посиланням.