Махінації на тендерах: екскерівниці Антидопінгового центру оголошено підозру

Колишній керівниці Антидопінгового центру оголошено підозру у збитках понад 10 млн грн на закупівлях

Ексдиректорку Національного антидопінгового центру підозрюють у нанесенні збитків державі на понад 10 мільйонів гривень через тендерні махінації. За даними кіберполіції, посадовиця організувала закупівлю обладнання, умови якої були спеціально прописані під конкретну фірму з ознаками фіктивності. Про це повідомляє Нацполіція.

Слідчі Шевченківського управління поліції Києва спільно з кіберполіцією та під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури виявили, що ексочільниця центру виявила службову недбалість. Вона провела тендер на закупівлю обладнання для визначення гормонів на суму понад 42 мільйони гривень. Умови тендеру дозволили перемогти підприємству, яким формально керував чоловік із кримінальним минулим, що заперечує свою причетність до підписання будь-яких документів.

Експертиза підтвердила, що через завищені ціни на обладнання держава зазнала збитків у розмірі понад 10 мільйонів гривень. Колишній директорці оголосили підозру за ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість), що передбачає до п'яти років позбавлення волі та можливість обмеження займати певні посади до трьох років. Наразі тривають слідчі дії для встановлення інших причетних осіб.

Нагадаємо, на початку жовтня 2024 року слідчий суддя Вищого антикорупційного суду задовольнив клопотання прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) та продовжив на два місяці тримання під вартою колишнього заступника Міністра енергетики та його довірену особу.