Львівські правоохоронці ліквідували групу фальшивомонетників

У Львові затримано злочинну групу, що займалася збутом фальшивих доларів США

У Львові детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки (БЕБ) виявили та затримали організовану злочинну групу, що займалася реалізацією фальшивої іноземної валюти. Про це повідомляє пресслужба БЕБ.

В ході досудового розслідування було з’ясовано, що до складу злочинної групи входило п’ять осіб, а ще двоє учасників залучалися до їхньої діяльності час від часу. Зловмисники купували фальшиві долари США, а потім обмінювали їх на гривні в різних пунктах обміну валют. Крім того, вони використовували підроблену валюту для оплати за вживану техніку.

Детективи задокументували шість епізодів злочинної діяльності, під час яких фальшивомонетники реалізували 6 600 підроблених доларів США та намагалися збути ще 3 300 доларів.

В рамках проведених заходів правоохоронці здійснили 14 обшуків, під час яких було вилучено п’ять автомобілів, мобільні телефони, комп’ютерну техніку, флеш-накопичувачі, військово-облікові документи на різних осіб, понад 230 тисяч гривень готівкою в еквіваленті, а також 20 500 доларів США з ознаками підробки.

У результаті слідства БЕБ повідомило про підозру семи учасникам кримінального провадження за кількома статтями Кримінального кодексу України, включаючи статті, що стосуються фальшивомонетництва. На цю мить всі члени злочинної групи затримані, а суд обрав для них запобіжні заходи: тримання під вартою з можливістю внесення застави у 10 мільйонів гривень та домашній арешт у нічний час.

Нагадаємо, в Україні стали виявляти більше фальшивих купюр – підробляють гривні, а також іноземні валюти. У першому півріччі 2024 року на 1 млн штук справжніх банкнот припадало 3,4 підробки. Це приріст у 62% до минулого року.