11 мешканців Запорізької області підозрюють у співпраці з окупантами: деталі справи

Підозрюваним в колабораційній діяльності загрожує до 15 років ув’язнення

Департамент внутрішньої безпеки Нацполіції оголосив підозри 11 мешканцям Запорізької області у колабораційній діяльності. Оперативники зібрали докази, що вказують на їхню співпрацю з окупаційною владою у тимчасово захопленому Мелітополі. Про це повідомляє пресслужба Національної поліції України.

Серед підозрюваних – вісім жінок і троє чоловіків, які влаштувалися на роботу в нелегітимний правоохоронний орган, зокрема в головне управління "МВД" Запорізької області. Дев’ять осіб займають посади експертів, тоді як двоє працюють інспекторами-кінологами.

Для працевлаштування в цій репресивній структурі колабораціоністи отримали паспорти російської федерації. Вони виконують злочинні накази, а деякі з них навіть допомагають кремлівським злочинцям фальсифікувати докази проти українських громадян.

Відповідно до ч. 7 ст. 111-1 (Колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України, слідчі Головного слідчого управління СБУ за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора заочно оголосили про підозру зловмисникам. За цією статтею передбачено покарання до 15 років позбавлення волі.

Варто зазначити, що з початку повномасштабної агресії Росії оперативники ДВБ вже виявили і оголосили підозри більше ніж 1250 зрадникам і колаборантам. Після деокупації територій усі колаборанти понесуть відповідальність відповідно до закону.

Нагадаємо, Служба безпеки України затримала у Києві агента воєнної розвідки РФ, більш відомої як ГРУ. Зловмисник коригував ракетно-дронові удари по місту та вчиняв підпали на об’єктах Укрзалізниці.