Корупція в армії: на Закарпатті вимагали гроші з військових за службу у тилу

За отримання неправомірної вигоди затримали командира батальйону та солдата

На Закарпатті командира батальйону і його спільника викрили на хабарі. Вони вимагали гроші з військових за можливість служити в тилу. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Офісу Генерального прокурора.

Правопорушникам повідомили про підозру. Підполковника підозрюють в отриманні неправомірної вигоди та наданні неправомірної вигоди службовій особі (ч. 3 ст. 368, ч. 3 ст. 369 КК України). Підлеглому підозрюють у пособництві в отриманні неправомірної вигоди службовою особою (ч. 5 ст. 27 – ч. 3 ст. 368 КК України).

Слідство встановило, що командир батальйону за 1300 доларів США мав забезпечити включення іншого підлеглого до переліку військовослужбовців, які залишаються для подальшої служби на території Закарпаття – у тиловій частині.

“Для реалізації цих намірів підполковник намагався підкупити вище керівництво – запропонував 5 000 доларів США за кількох військових”, - йдеться в повідомленні Офісу Генпрокурора.

Солдата, який став посередником, викрили, коли він отримав другу частину хабаря у розмірі 800 доларів США, а його керівника – під час передачі 5 000 доларів США хабаря. Підозрюваних затримали у порядку ст. 208 КПК України.

Наразі суд обрав для них запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави. Перевіряється причетність до корупційної схеми інших осіб.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Запорізькій області на хабарі викрили заступника прокурора. У неї знайшли 40 тисяч доларів. За які “послуги” вимагали неправомірну вигоду, читайте за посиланням.