Колишнього посадовця Нацполіції судитимуть: що йому інкримінують

НАБУ завершило розслідування у справі

Справу розслідували та передали до суду. Тепер долю колишнього посадовця Національної поліції вирішуватиме суд. Чоловіку інкримінують неправомірне отримання винагороди в сумі майже мільйон гривень. Про це повідомляють в прес-службі Національного антикорупційного бюро (НАБУ).

Затримали та оголосили підозру чоловікові 15 квітня 2021 року. Тоді його автомобіль з водієм зупинили детективи НАБУ і прокурори Спеціальної антикорупційної прокуратури разом з спецпризначенцями.

Наразі слідчі дії завершено й матеріали справи, відкритої за частиною 4 статті 368 та частиною 1 статті 209 Кримінального кодексу, передано до суду 21 жовтня. Чоловік раніше працював начальником департаменту вибухотехнічної служби Нацполіції.

Відомо, що через організовану схему він отримав 980 тисяч гривень неправомірної вигоди. У справі фігурує ще директор ТОВ, однак справу відносно нього відокремлено в інше провадження за частиною 3 статті 369 ККУ.

У 2016 році працівник Нацполіції робив закупівлю одягу та обладнання для Нацполіції в Луганській області. Однак, за матеріалами слідства, він мав юридичну компанію - був бенефіціаром. Цій компанії директор ТОВ, з яким була змова, сплатив за юридичні послуги, які йому не надавалися 980 тис. грн.

Посадовець же в свою чергу начебто сприяв перемозі цього товариства в тендерній закупівлі. Директор отримав три мільйони бюджетних коштів за надання спецодягу та вибухозахисного обладнання. Кошти, які отримав посадовець, легалізували через інші юридичні особи.

Як повідомляв портал "Коментарі", з'явилися імена підозрюваних у "справі Труханова" про земельні махінації в Одесі.