Колишнього директора держпідприємства підозрюють у розтраті 13 мільйонів гривень

БЕБ розслідує справу про зловживання у час воєнного стану

Бюро економічної безпеки України (БЕБ) оголосило про підозру колишньому директору державного підприємства, яке входить до системи держрезерву, у розтраті понад 13 мільйонів гривень. Детективи встановили, що підозрюваний зловживав своїм службовим становищем та організував схему фінансових зловживань.

Детективи Головного підрозділу детективів Бюро економічної безпеки України (БЕБ) повідомили про підозру колишньому керівнику державного підприємства, яке займається держрезервом, у розтраті майна під час воєнного стану. Це підприємство управляє найбільшими промисловими холодильними складами в Україні.

В ході розслідування детективи виявили, що підозрюваний, зловживаючи своїм становищем, організував схему, за якою кошти з рахунків підприємства регулярно перераховувалися на рахунки фіктивних компаній за нібито придбання товарів, робіт та послуг, які в реальності не надавалися. Ці незаконні дії призвели до завдання державному підприємству значних збитків у розмірі понад 13 мільйонів гривень.

На цей момент досудове розслідування триває за дев’ятьма окремими епізодами. Ексдиректору оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень відповідно до частин 3, 4 і 5 статті 191 Кримінального кодексу України. Зараз вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою для підозрюваного.

Нагадаємо, детективи Бюро економічної безпеки України (БЕБ) викрили трьох жителів Чернівецької області, які займалися незаконним виробництвом і продажем фальсифікованих мийних засобів. За повідомленням правоохоронців, організатором схеми виступила жінка, яка залучила двох спільників для масового виробництва підробленої побутової хімії в орендованих складах у Чернівецькому районі.