Інформатор повідомляв РФ про розташування телевеж та кораблів у порту Одеси: подробиці

Житель Херсонської області передавав розвіддані РФ

Інформатор, який передавав інформацію РФ про розміщення різних критично важливих об'єктів, затримали. Приміром, він передавав ворогові геолокації швартування кораблів в Одесі. Про це повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на інформацію Офіс Генерального прокурора.

Про підозру за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України) повідомили жителю Херсонщини.

Слідство встановило, що 22-річний чоловік протягом вересня – жовтня 2024 року збирав та передавав представнику збройних сил РФ інформацію розвідувального характеру з метою її використання ворогом для підривної діяльності проти України.

“Посередником у передачі розвідданих був учасник незаконного збройного формування так званої “ДНР”, яке входить до складу ЗС РФ”, - йдеться у повідомленні.

В Офісі Генпрокурора зазначили, що підозрюваний передав куратору через месенджер близько трьох десятків повідомлень щодо розміщення військових об’єктів ЗСУ у різних містах України, телефонні контакти командирів підрозділів українських Сил оборони, адреси розташування ТЦК та телевеж, а також геолокації швартування цивільних кораблів у порту Одеси. Потім частина цих об'єктів зазнала ракетних обстрілів з боку країни-агресора.

За виконання ворожих завдань підозрюваний отримав на банківську картку грошовий переказ від представника РФ.

“Військова служба правопорядку спільно з СБУ затримали чоловіка в Одесі та доправили до Вінниці. За клопотанням прокуратури йому обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою без права внесення застави”, - зазначили в Офісі.





Раніше портал “Коментарі” повідомляв, що у Дніпропетровській області затримали ворожого інформатора.