Двох посадовців ДСНС судитимуть за вимагання хабарів у рестораторів

На Закарпатті двох посадовців ДСНС притягнуть до відповідальності за організацію схеми поборів

Двоє головних інспекторів одного з управлінь Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) на Закарпатті постануть перед судом за організацію схеми поборів з місцевих підприємців. Як повідомляє Державне бюро розслідувань (ДБР), обвинувальний акт вже направлено до суду.

Згідно з матеріалами слідства, підозрювані вимагали хабарі від власників закладів харчування в Ужгороді та його околицях, пропонуючи прискорене отримання дозволів на відповідність протипожежним вимогам. За прискорення видачі декларацій відповідності матеріально-технічної бази вони вимагали по 500 доларів США з кожного підприємця.

У липні цього року працівники ДБР спільно з СБУ викрили інспекторів та затримали одного з них під час отримання 1,5 тис. доларів США за три декларації.

Обох посадовців обвинувачують за статтями Кримінального кодексу України — зловживання впливом (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 369-2). Якщо їх визнають винними, їм загрожує до 5 років позбавлення волі.

Затримані сплатили заставу у розмірі 242,2 тисячі гривень кожен і були звільнені зі своїх посад у ДСНС.

Нагадаємо, під час війни українські чиновники та депутати продовжують демонструвати безкарність і свавілля, зловживаючи своїми повноваженнями та відпочиваючи на елітних курортах. Про те, чому українські можновладці почуваються безкарно, розбиралися "Коментарі".

Крім того, Служба безпеки та Національне антикорупційне бюро України за сприяння міністра енергетики Германа Галущенка викрили масштабну корупційну схему, яку організував заступник міністра енергетики.