Цигарок та горілки на мільйон: яке покарання обрав для “бізнесмена” суд

Волинянин отримав вирок за торгівлю контрафактним алкоголем і сигаретами на майже мільйон гривень

Жителю Луцька винесено вирок за незаконну торгівлю алкогольними напоями та сигаретами без акцизних марок, загальна вартість яких наближається до 1 мільйона гривень. Рішення суду ухвалене на підставі матеріалів розслідування, проведеного детективами Територіального управління Бюро економічної безпеки (БЕБ) у Волинській області.

У результаті слідчих дій правоохоронці задокументували факти збуту контрафактної тютюнової продукції, а також легалізацію коштів, отриманих від незаконної діяльності. Підозрюваний, який вже раніше притягувався до відповідальності за схожі злочини, займався незаконною купівлею та зберіганням алкоголю та сигарет для подальшого продажу без акцизних марок.

Під час обшуків детективи вилучили значну кількість контрафактного алкоголю та тютюнових виробів, які були промарковані відомими брендами. Загальна вартість конфіскованих товарів склала майже 1 мільйон гривень.

Суд визнав лучанина винним за частинами 2 статті 204 та 1 статті 209 Кримінального кодексу України, що стосуються незаконного придбання, зберігання та збуту підакцизних товарів, а також легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом.

Чоловіку призначено штраф у розмірі 91 800 гривень та заборонено займатися підприємницькою діяльністю, пов'язаною з реалізацією підакцизних товарів, на два роки. Усі вилучені контрафактні алкогольні та тютюнові вироби будуть знищені згідно з законодавством.

Нагадаємо, детективи Бюро економічної безпеки України (БЕБ) викрили трьох жителів Чернівецької області, які займалися незаконним виробництвом і продажем фальсифікованих мийних засобів. За повідомленням правоохоронців, організатором схеми виступила жінка, яка залучила двох спільників для масового виробництва підробленої побутової хімії в орендованих складах у Чернівецькому районі.