Чому немає світла: у Львівській області розікрали 6 млн грн на реконструкції ліній електропередач

Керівники компаній безпідставно завищили вартість виконаних робіт

Керівники приватних компаній, ймовірно, причетні до розкрадання коштів, направлених на реконструкцію ліній електропередач. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Бюро економічної безпеки України.

Порушення виявили у Львівській області. Детективи БЕБ викрили керівників приватних компаній у заволодінні бюджетними коштами в особливо великих розмірах.

“Під час розслідування детективи встановили, що в рамках меморандуму у сфері енергетики між Україною та однією з країн ЄС було укладено договір щодо спільного проєкту з реконструкції лінії електропередач атомної електростанції. Роботи мали виконувати два підприємства з енергетичної сфери”, - повідомили у БЕБ.

Керівники компаній-підрядників під час реконструкції вказаних об'єктів безпідставно завищили вартість виконаних робіт. Зловмисники включили послуги з міжнародного вантажного перевезення трансформаторів та внесли завідомо неправдиві відомості до актів виконаних робіт. Вчинені дії призвели до надмірної розтрати понад 6 млн грн.

За фактом розтрати коштів в особливо великих розмірах детективи БЕБ оголосили 2 особам про підозру. Їм обрано запобіжні заходи у вигляді застави.

Досудове розслідування за ознаками кримінальних правопорушень передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України здійснюють детективи ТУ БЕБ у Львівській області.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Одеській області керівників комерційного та одного з оборонних підприємств звинувачують в розтраті майна державного оборонного підприємства. Скільки коштів викрали, читайте за посиланням.