БЕБ викрило масштабну схему підробки побутової хімії

Троє чернівчан підозрюються у підробці побутової хімії

Детективи Бюро економічної безпеки України (БЕБ) викрили трьох жителів Чернівецької області, які займалися незаконним виробництвом і продажем фальсифікованих мийних засобів. За повідомленням правоохоронців, організатором схеми виступила жінка, яка залучила двох спільників для масового виробництва підробленої побутової хімії в орендованих складах у Чернівецькому районі. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Організаторка забезпечувала постачання сировини, тари з торговими знаками та етикетками, а також контролювала весь процес від прийому замовлень до виготовлення контрафактної продукції. Рекламу товарів вона поширювала через Інтернет-ресурси та телеграм-канали. Двоє спільників, використовуючи автоматичні лінії фасування та маркування, виготовляли підроблені мийні засоби, фасували їх у мішки з логотипами відомих брендів, а також транспортували товар.

Для прискорення процесу відправки фальсифікату клієнтам організаторка орендувала приміщення поруч із поштовим оператором, що дозволяло оперативно відправляти продукцію споживачам.

Під час досудового розслідування було проведено численні обшуки та експертизи. За їх результатами вилучено понад 3600 ящиків мийних засобів, сировину та фасувальні матеріали з логотипами відомих торгових марок.

Трьом чернівчанам повідомили про підозру за статтями 2 та 3 ч. 229 Кримінального кодексу України, які стосуються порушення прав на об'єкти інтелектуальної власності. Оперативне супроводження проводили співробітники кіберполіції, а процесуальне керівництво здійснювали прокурори Офісу Генерального прокурора.


Нагадаємо, у Волинській області перед судом опиниться мешканець Луцька — його обвинувачують у підробці популярного товару. У ході досудового розслідування детективи БЕБ встановили, що українець організував нелегальне виготовлення засобів для прання.