"Заборона на в'їзд в Україну - не привід для заборони трансляції кіно", - міністр культури

Глава Мінкульту Олександр Ткаченко розповів про перспективи перегляду списку заборонених до показу фільмів українському глядачеві

Міністр культури Олександр Ткаченко розповів, що, на його думку, нинішній список російських та радянських фільмів, які заборонені до показу в Україні, був сформований не зовсім прозоро і справедливо, а значить, повинен бути переглянутий. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

Так, на переконання міністра, мова не йде про дозвіл гастролей російських артистів, проти яких в Україні порушено кримінальні справи, - таких як Михайло Пореченков або Іван Охлобистін, а саме про трансляції кінострічок, які були зняті задовго до політичного визначення акторів, які знімалися у головних або другорядних ролях.

"На мій погляд, той факт, що кому-то заборонений в'їзд, не може служити одномоментно підставою для того, щоб стрічки, в яких брали участь ці актори, були заборонені. Підкреслюю, мова не йде про присутність на ринку цих артистів. Мова стосується аудіовізуальних творів", - зазначив Ткаченко.

При цьому він додав, що телевізійний і медіа-ринок в Україні має бути представлений переважно українською мовою, а також популяризувати творчість народних виконавців, режисерів, продюсерів і так далі.

"Моя позиція - український продукт, у першу чергу повинен бути українською мовою. Тому зроблю все, щоб ще більше продуктів - книг, вистав, кіно - з'являлися українською мовою", - сказав міністр культури.

" target="_blank">

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що вчора в центрі Москви сталася велика ДТП за участю народного артиста Росії Михайла Єфремова, що керував автомобілем у стані сильного алкогольного сп'яніння, за що йому загрожує до 12-ти років в'язниці.