Вперше в Україні курсуватиме резиденція Миколая на колесах

Впродовж п’яти днів поїзд розвозитиме подарунки українським дітям на звільнених територіях

Потяг-резиденцію Святого Миколая ініціювали українські залізничники, пишуть "Коментарі". Впродовж п'яти днів резиденція святого покровителя дітей розвозитиме подарунки малечі у прифронтові території та в населені пункти, які нещодавно звільнені нашими захисниками. Про це повідомив заступник голови Офісу Президента Кирило Тимошенко.

"Потяг Святого Миколая попрямував до Харківщини, Донеччини, Миколаївщини та Херсонщини. Це спільний проєкт Укрзалізниці, ЮНІСЕФ та Міністерства соціальної політики", - каже високопосадовець. Укрзалізниця стала офіційним перевізником Святого Миколая. Потяг курсуватиме кілька днів поспіль, аби всюди встигнути. Головне, що у дітей, які пережили і переживають дотепер жахіття війни буде привід посміхнутися, загадати бажання та отримати подарунки.

У столиці сьогодні традиційно 19 грудня, у День Святого Миколая, запалили новорічні вогні "Ялинки незламності" на Софійській площі. Прикрасили новорічне дерево енергоощадними гірляндами, що світитимуться від генератора. Підсвічувати ялинку будуть щодня з 17:00 до 21:00. Також поруч з генератором облаштують точки для підзарядки гаджетів. Для цього найближчими днями облаштують спеціальний намет.

Як писали "Коментарі", 13 листопада, "Укрзалізниця" у співпраці з інтернет-платформою United24 запускає благодійний проєкт під назвою "Квитки до перемоги". Так, починаючи з цього дня, громадяни України зможуть придбати квиток на рейс з Києва до Луганська, Донецька, Сімферополя, Маріуполя та нещодавно звільненого Херсона. Скористатися купленим квитком, звичайно ж, можна буде лише після повної деокупації міст.