Головна Новини Суспільство мистецтво і культура В Україні знову почав діяти адаптивний карантин: що змінилося
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні знову почав діяти адаптивний карантин: що змінилося

Нові карантинні обмеження триватимуть з 24 лютого по 30 квітня

24 лютого 2021, 04:00 comments1198
Поділіться публікацією:

Рівно о 00:00 24 лютого Україна повернулася до адаптивного карантину з поділом областей за рівнем коронавирусной небезпеки.

Залежно від епідемічної ситуації на території України в цілому або на території окремих регіонів буде встановлюватися "зелений", "жовтий", "оранжевий" або "червоний" рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

В Україні знову почав діяти адаптивний карантин: що змінилося

Карантин - фото з відкритих джерел

• рівень захворюваності на грип та ГРВІ на території не менше 13 регіонів України не перевищує 50% від епідемічного порогу,

• коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 (методом полімеразної ланцюгової реакції і експрес-тесту на визначення антигену коронавируса SARS-CoV-2) становить менше 5%.

Нові карантинні обмеження триватимуть з 24 лютого по 30 квітня. Однак, найімовірніше, це не кінцева дата. В уряді неодноразово озвучували припущення, що з карантином Україна буде жити весь 2021 рік.

Всі регіони розділили на чотири епідеміологічні зони: зелену, жовту, червону, помаранчеву і червону. Більшість областей спочатку віднесли до жовтій зоні. Потім рівень небезпеки визначатимуть за таким принципом.

Нагадаємо, м іністерство охорони здоров'я України прийняло рішення розділити регіони країни на зони перед початком дії адаптивного карантину. Так, в "червону" зону потрапили Чернівецька та Івано-Франківська області,

За даними джерела, в Івано-Франківській області буде заборонено роботу розважальних закладів, кінотеатрів, нічних клубів, спортзалів, проведення культурних і релігійних заходів. Відомо, що заклади громадського харчування можуть працювати виключно на винос, а учні 5-11 класів продовжать дистанційне навчання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини