В Україні запустять новий ресурс для комунальних послуг: що в ньому особливого

В нашій країні планується запустити новий ресурс комунальних послуг. Майбутній проект-система буде називатись "Простір житлово-комунальних послуг". Про це інформує РБК-Україна, оприлюднивши заяву прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, яку він зробив на засіданні уряду.

За його словами, для урядовців важливим напрямком роботи є підготовка і запуск єдиного інформаційно-аналітичного проекту системи, яка буде використовуватись в сфері комунальних послуг.

Прем'єр-міністр наголосив, що в нашій країні немає такого інформаційного інструменту, де українці змогли б отримувати всі послуги сфери житлово-комунального господарства.

Саме через посередництво нового спеціалізованого ресурсу вони матимуть можливість робити онлайн-замовлення та оплачувати всі необхідні послуги. Також громадяни матимуть змогу інформувати про проблемні ситуації сфери благоустрою, а країна, представники уряду матимуть реальну інформацію про ситуацію в цій важливій сфері.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Шмигаль розповів, яким буде опалювальний сезон в Україні.Український уряд робить прогноз про непростий опалювальний сезон в нашій країні. Ці проблеми провокує світова енергетична криза. За словами Дениса Шмигаля, цьогорічний осінньо-зимовий період буде непростим. Проте посадовцями Кабміну розроблено декілька різних варіантів, щоб все відбулось передбачено і перебувало під контролем. Найголовніше завдання — створити в достатній кількості запас енергоресурсів на майбутню зиму. Очільник уряду зазначив, що цього року у світі маємо енергетичну кризу: блекаути в КНР, стають виробництва в європейських країнах. Ще промовець додав, що ціни на газ злетіли до історичного максимуму, а вугілля стало дорожчим тільки за цей рік в тричі.