В Україні відреагували на візит скандального французького режисера до Росії

Україна розкритикувала приїзд французького кінорежисера Гаспара Ное до Росії.

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак відреагував на візит французько-аргентинського режисера Гаспара Ное до Росії. За словами Єрмака, митець зайняв "дуже дивну позицію" щодо війни в Україні.

Андрій Єрмак прокоментував приїзд Гаспара Ное до Москви.

"Дуже дивна позиція французького режисера Гаспара Ное. Україну сьогодні підтримує весь цивілізований світ, французький народ та лідер Еммануель Макрон. Як можна приїздити в росію, яка викрадає і вбиває дітей, здійснює акти геноциду проти українців щодня, і розважатися на запрошення російського режиму? Навіщо?", - відреагував Єрмак.

Керівник Офісу президента наголосив, що під час війни в Україні Росія має бути в системній ізоляції, зокрема і культурній. За його словами, агресор не повинен отримати жодного шансу.

На початку серпня кінорежисера Гаспара Ное помітили на фото у декількох нічних клубах Москви. Пізніше російське видання "Москвичка" опублікувало його фото на Червоній Площі. Засновниця агенції "К2" Крістіна Потупчік розповіла, що Ное був запрошений на один закритий захід в РФ. За її словами, приїзд французько-аргентинського кінорежисера свідчить, що митці нібито самі прагнуть приїхати в Росію. Сам Гаспара Ное не коментував свій візит до Росії.

Гаспара Ное - французький кінорежисер аргентинського походження, який відомий провокаційними та часто контроверсійними фільмами. Світову популярність здобув під час показу фільму "Незворотність" на Каннському кінофестивалі у 2002 році, де показали момент зґвалтування у якій зіграли Моніка Беллуччі та Венсан Кассель. Саме через цю сцену близько 200 глядачів кінофестивалю покинули зал під час перегляду фільму.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що відомий репер та фанат Путіна приїхав до Росії.

Також "Коментарі" писали про популярного американського актора, який двічі приїжджав в Україну та збирає кошти на допомогу у війні проти Росії.