Головна Новини Суспільство мистецтво і культура В Україні стартував конкурс театральних режисерів
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні стартував конкурс театральних режисерів

Премія Леся Курбаса визначить кращих режисерів України

30 листопада 2020, 14:23
Поділіться публікацією:

Мінкульт оголосив конкурс для театральних режисерів. Премія заснована на честь Леся Курбаса. Подати заявку на участь можна вже з 30 листопада. Дана премія присуджується професійним театральним режисерам за вагомий внесок у розвиток сучасного театрального мистецтва України. Її грошова частина становить 20 тис. гривень, її виплатять за рахунок бюджетних коштів, що виділяються  Міністерству культури та інформаційної політики України.

В Україні стартував конкурс театральних режисерів

Театральний режисер на сцені

На здобуття Премії висувається театральна постановка, прем'єра якої відбулася у 2020 році.

Премія присуджується режисерам за театральну постановку за наступними критеріями:

художній пошук;

новаторський характер;

європейський контекст;

сценічний досвід.

У міністерстві зазначають, що в конкурсі не може брати участь постановка, яка раніше вже отримували цю премію. Повторно або посмертно премія не присуджується.

Для участі розглядаються заявки від театрів всіх форм власності. Також в конкурсі можуть брати участь кандидати від творчих спілок, вищих навчальних закладів культури та мистецтва та Національною спілкою театральних діячів України. Відповідальність за правдивість поданої інформації в заявці несуть керівники підприємств, установ, організацій, які подали клопотання про претендента на здобуття Премії, і претенденти.

Як повідомляв портал "Коментарі", українським режисерам Валентину Васяновичу та Ірині Цілик присвоїли державні нагороди до Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва. Українські режисери відмовилися отримати нагороду від президента України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини