В Україні підвищать допомогу дітям з важкими хворобами: кому і скільки будуть платити

Закон вступає в силу з наступного року

Президент Володимир Зеленський підписав закон про внесення змін до ст. 187 закону "Про державну допомогу сім'ям з дітьми" щодо підвищення розміру допомоги на дітей з важкими хворобами, яким не встановлено інвалідність "№ 1176-IX, прийнятий Верховною Радою 2 лютого.

Як повідомляє пресслужба глави держави, розмір щомісячної державної допомоги буде вище на дітей, які страждають:

важкими перинатальними ураженнями нервової системи;

важкими вродженими вадами розвитку;

рідкісними орфаними захворюваннями;

онкологічними та онкогематологічними захворюваннями;

дитячим церебральним паралічем;

на тяжкі психічні розлади;

на цукровий діабет I типу;

гострими або хронічними захворюваннями нирок IV ступеня.

А також на дітей:

які отримали важку травму;

які потребують трансплантації органу або паліативної допомоги;

яким не встановлено інвалідність. Закон вступає в силу з наступного року

Відзначимо, Кабмін має намір відв'язати соціальні виплати і платежі в бюджет від прожиткового мінімуму і ці плани набули форми. Після того, як законопроекти будуть проголосовані, виплати і збори, які вказані в назві цих показників, не залежатимуть від прожиткового мінімуму. Вони будуть розраховуватися окремо і фіксуватися в законі про держбюджет на кожен рік.

Нагадаємо, кабінет міністрів України під час позачергового засідання 24 квітня підтримав запуск експериментального проекту оформлення статусу безробітного та отримання допомоги по безробіттю онлайн через портал "Дія". Про це на своїй сторінці в Facebook написав прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. Особливо цей сервіс став актуальним в умовах карантину через коронавірусу в Україні. Раніше потрібно було особисто приходити до центру зайнятості або за спрощеною процедурою відправляти заявку через електронну пошту.