Український національний музей в Чикаго отримав бойовий прапор з підписом кращого снайпера

Український Національний Музей-архів у Чикаго створений в 1952 році

Українська делегація привезла до американського Чикаго подарунок для музею. Про це повідомляє народний депутат Олексій Гончаренко в Telegram.

Народний депутат Олексій Гончаренко розповів про те, які питання хвилюють українську діаспору за океаном та відвідав визначні для українців місця в цьому місті. Серед яких Український національний музей в Чикаго. В цьому музеї зберігаються 100 тисяч пам’яток та архівних матеріалів, що відносять до історії та культури України. В музеї є унікальні реліквії різного періоду.

До музею передано бойовий прапор з підписом найкращого снайпера Збройних сил України. За словами нардепа, це цінний подарунок, адже прапор нагадуватиме діаспорі, що в Україні є справжні воїни й українці вміють захищати свою Батьківщину.

Відомо, що підпис на прапорі залишив снайпер під позивним "Курт". Чоловік влучає у ціль з 2161 метра. Це рекорд України та третє місце в світі серед стрільців.

Як повідомляють в Главкомі, "Курт" вже ліквідував більше 50 цілей, тобто противників. Повідомляється, що кожен раз все фіксується на камеру. Чоловік зміг модернізувати зброю, що розрахована на відстань два кілометри, й здійснити рекордний постріл. Український снайпер ліквідовує снайперів противника в зоні ООС.

Як повідомляв портал "Коментарі", діаспора просить у Зеленського пояснень. Президент Конгресу українців Канади Олександра Хічій закликала президента Володимира Зеленського упевнитися в те, що вибори в тимчасово окупованих районах Луганської та Донецької областей не будуть проводитися, поки їх не залишать російські війська і підтримувані з Москви бунтівники, а також поки не буде відновлено контроль України за кордоном з РФ.