Українська співачка подала заяву на російське громадянство

Українська співачка Ані Лорак планує отримати російський паспорт

У центрі уваги громадськості та ЗМІ знову опинилася відома співачка Ані Лорак, чиє життя та кар'єра зазнали значних змін за останні роки. Артистка, яка народилася в Чернівецькій області України, яка у 2008 році була удостоєна звання народної артистки України, вже довгий час проживає і працює в Росії.

Події останніх років, включаючи повномасштабне вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року, викликали велику кількість суперечок щодо її вибору продовжувати кар'єру в РФ. Незважаючи на загострення політичної ситуації, Лорак не лише залишилася в Росії, а й, згідно з останніми повідомленнями російських ЗМІ, подала заяву на громадянство цієї країни.

"Кароліна Куєк (справжнє ім'я артистки. - Прим. ред.) подала заяву на отримання громадянства Росії ще в лютому", - уточнив співрозмовник агентства.

Це рішення викликало безліч обговорень, особливо з огляду на те, що в минулому артистка неодноразово заявляла про своє українське громадянство і не висловлювала бажання його змінювати. Наприклад, 2016 року, коли депутат Держдуми Віталій Мілонов запропонував їй допомогу в отриманні російського паспорта, представник Лорак спростував інформацію про зміну громадянства.

Після переїзду у 2014 році вона не лише не виступала на батьківщині, а й здобула безліч творчих нагород, включаючи "Золотий грамофон" та звання лауреата "Пісні року". У 2023 році співачка увійшла до складу журі дитячого телевізійного конкурсу "Ти супер!", що проводиться у партнерстві з НТВ та радіо Sputnik, а також озвучила партію у льодовому шоу Тетяни Навки "Історія кохання Шахерезади".

Незважаючи на те, що Лорак не висловлювалася публічно на підтримку військових дій, її перебування та робота в країні, яка веде військові дії проти України, для багатьох залишається предметом критики.