У школі Кропивницького масове отруєння: перші подробиці

В одній зі шкіл Кропивницького відбулося масове відправлення дітей

В одній зі шкіл Кропивницького діти молодших класів звернулися до медиків через погане самопочуття. Зокрема, школярі скаржилися на запаморочення, нудоту, блювоту. Двоє дітей через слабке стану медики госпіталізували до лікарні.

Як повідомляє пресслужба Госпродпотребслужби в Кіровоградській області, постраждали діти перших класів.

Батьки учнів молодшої школи, які не прийшли на уроки, надійшли повідомлення зі скаргами на слабкість, нудоту, блювоту, біль в животі, підвищення температури. До обіду ще четверо дітей звернулися за допомогою до медсестри.

"За консультацією до сімейного лікаря 28-29 січня звернулися 12 учнів, з них двоє були госпіталізовані з діагнозом діарея невстановленої етіології", - йдеться в повідомленні.

Всі діти, які скаржилися на погане самопочуття харчувалися в місцевій їдальні школи.

"Зараз тривають лабораторні дослідження зразків харчових продуктів, змивів з обладнання харчоблоку, питної води, готових страв, відібраних на харчоблоці", - йдеться в повідомленні.

При цьому наголошується, що з 29 січня робота їдальнею була припинена. Харчування учнів на цей час не здійснюється. В їдальні провели заключну дезінфекцію. Учнів 1-4 класів тимчасово перевели на дистанційну форму навчання.

Нагадаємо, незважаючи на те, що отруєння свинцем було загрозою протягом багатьох десятиліть, експерти стурбовані цим сьогодні більше, ніж будь-коли.

Свинець є нейротоксичною хімічною речовиною, вплив якого може призвести до довгострокового пошкодження мозку, що розвивається дитини. У маленьких дітей підвищені рівні свинцю в крові були пов'язані з більш низьким IQ, обмеженим увагою, поведінковими проблемами і неможливістю зосередитися.