Головна Новини Суспільство мистецтво і культура У Netflix пояснили, навіщо відправляють колегам звільнених співробітників "посмертні" листи
commentss НОВИНИ Всі новини

У Netflix пояснили, навіщо відправляють колегам звільнених співробітників "посмертні" листи

Кожного разу, коли когось звільняють з Netflix, його колеги отримують на електронну пошту новий лист

3 вересня 2020, 10:32
Поділіться публікацією:

У Netflix пояснили, навіщо кожен раз після звільнення будь-якого співробітника розсилають його колегам електронні листи. Їх в компанії називають не інакше як "посмертними". Але, як виявилося, це всього лише послання з поясненням причин звільнення, - розповіли виданню Business Insider колишні працівники.

У Netflix пояснили, навіщо відправляють колегам звільнених співробітників "посмертні" листи

Офіс Netflix в Лос-Анджелесі

Одне з головних правил корпоративної культури Netflix — це прозорість і відкритість. Тому в якийсь момент керівництво вирішило, що немає сенсу приховувати від співробітників ті чи інші кадрові рішення. Тепер кожного разу після звільнення співробітника іншим колегам розсилають відповідне повідомлення. Щоб уникнути пліток в колективі, їм прямо говорять через що саме людині вказали на двері. При цьому ситуацію намагаються описати до найдрібніших подробиць. Але все ж найчастіше виходить досить розмитий текст без конкретики, — зізналися інсайдери.

Всього в компанії Netflix працює близько 7 тисяч співробітників. "Посмертні" листи, як їх називають самі працівники, отримують, звичайно ж не всі. Послання відправляють лише в ті відділи, де значилась і працювала звільнена людина, розповіли інсайдери. Ну а написати його повинен безпосередній керівник працівника, якому довелося покинути компанію.

Варто відзначити, що в додатку Blind, де можна анонімно висловлюватися про своїх колег і роботодавців, близько 75% працівників Netflix висловилися про те, що ініціатива з "посмертними" листами їм подобається і вона сприятливо впливає на корпоративну культуру.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що Netflix відкрив безкоштовний доступ до декількох фільмів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини