У Британії українську книгу нанесли на світову карту кращих дитячих творів

У Британії експерти склали карту найпопулярніших дитячих книг, написаних місцевими письменниками різних країн

У Британії створили міжнародну карту зі 196 дитячих книг, на яку нанесли один із творів українського письменника Всеволода Нестайка. Візуалізований рейтинг був складений експертами одного з найбільших британських магазинів іграшок "ToyZone".

Творці добірки відзначають, що від загальної кількості англомовних дитячих книг всього 2-4% складають переклади літературних творів, створених авторами з інших країн.

"Дитяча книга - це окремий світ, а література країни - це цілий Всесвіт. Ми склали карту найпопулярніших дитячих книг, написаних місцевим письменником в кожній країні (тобто, отримали найвищі оцінки серед 20 книг із найбільшою кількістю оцінок користувачів)", - йдеться в передмові до карти.

Україну на міжнародній мапі представила книга Всеволода Нестайка, твори якого відрізняються повчальністю, в поєднанні з доброзичливим гумором, а тому користуються популярністю не тільки в Україні, а й за її межами. Юним читачам Британії рекомендують неодмінно прочитати книгу "Таємний агент Порча і козак Морозенко. Таємниці лисею "Кондор"", в яку входять відразу 2 твори.

"Таємний агент Порча і козак Морозенко" - це своєрідний дитячий детектив - з лиходіями і героями, а також безліччю сюжетних ліній, а прочитавши "Таємниці лисею "Кондор"", діти дізнаються історію перетворення завзятого хулігана в найвірнішого і чесного друга.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що "король жахів" Стівен Кінг планує розпочати роботу над новим романом, ключовою лінією якого будуть світові події 2020 року, зокрема, пандемія коронавірусу, яка паралізувала світ.