Time опублікував список "Людина року": всього чотири кандидатури

Дві з чотирьох кандидатур "Людини року" є збірними

Традиційний конкурс популярних особистостей, який проводить щорічно американське видання Time, отримав нових кандидатів. Цього року крім реальних політиків автори рейтингу запропонували два збірних образи.

Список позицій, які можуть претендувати на звання виявився досить коротким - там є тільки чотири кандидатури. Два місця по праву зайняли американські політики - діючий президент Дональд Трамп і обраний президент Джо Байден. Такий вибір редакції обумовлений тим, що їх політична боротьба займала увагу багатьох протягом усього року. Фото і заяви протиборчих політиків фактично не сходили з перших шпальт більшості популярних видань.

У списку претендентів також виявився головний інфекційний лікар США Ентоні Фаучі, але не один, а разом з медичними працівниками, які боролися з епідемією коронавірусу.

Останнім, четвертим, кандидатом на звання "Людина року-2020", стало "Рух за расову справедливість", яке почалося в США після загибелі в Міннеаполісі при затриманнях поліцією афроамериканця Джорджа Флойда.

Втім, Трамп вже відмовлявся від такого звання у 2017 році, посилаючись на те, що не бажає давати інтерв'ю. У своєму твіттері він написав "З Time подзвонили повідомити, що мене можливо назвуть "людиною року", як і минулого року, але мені доведеться дати інтерв'ю і погодитися на фотосесію. Я відповів, що це, можливо, мені не підходить, і відмовився. У будь-якому випадку спасибі!".

Нагадаємо, раніше в рейтингу "Людина року-2019" перемогла екоактивістка зі Швеції Грета Тунберг, яка отримала цей титул в 16 років. Як повідомляв портал "Коментарі", в Україні теж проводиться свій конкурс. Так, раніше народний артист України Михайло Поплавський був удостоєний премії "Людина року" в номінації "Митець року".