Синоптики дали прогноз на 16 грудня

День пройде без крижаних дощів, лише на крайньому сході країни очікується сніг та мокрий сніг з ожеледицею

В Україні в понеділок, 16 грудня, буде панувати не по-зимовому тепла і суха погода. Про це повідомили в Укргідрометцентрі.

"16 грудня в Україні без опадів, лише вночі у східних областях невеликий дощ", - йдеться в повідомленні.

Вітер синоптики прогнозують південно-західний, західний, зі швидкістю 7-12 м/с. У Карпатах місцями очікуються пориви 15-20 м / с.

Температура встановиться на рівні 5-10 градусів тепла, в південній частині та на Прикарпатті - до 13 градусів тепла.

Температура повітря коливатиметься переважно близько нуля, на заході та півдні України 2 - 6 градусів, на сході -1 -3 градуси.

В Україні засніжило. Найбільше опадів випало в Харківській, Дніпропетровській, Кіровоградській, Полтавській, Рівненській і Хмельницькій областях. Негода додала роботи рятувальникам і комунальникам, адже дороги буквально замітало, а автомобілі застрявали на складних ділянках.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що Україна ще побуде під впливом потужного північно-східного антициклону Xavier і опадів не очікується. У більшості областей буде прохолодна і морозна погода. Але вже на цьому тижні температура повітря в багатьох регіонах країни піде вгору. Синоптик повідомила, що в столиці в середу ще буде холодно - до 4 градусів морозу. І вже 10-го грудня в Києві почне падати атмосферний тиск, температура повітря підвищиться до нуля або навіть до 1 градуса морозу.

На півночі України синоптики прогнозують замерзання дощу і мокрого снігу на дорогах. Повітря там прогріється до -1 ... 1 градуса. На півдні небо покриється хмарами і буде похмурим весь день. Там стовпчики термометрів максимально покажуть плюсову температуру. На дорогах буде слизько.