Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Синоптики дали прогноз на 16 грудня
commentss НОВИНИ Всі новини

Синоптики дали прогноз на 16 грудня

День пройде без крижаних дощів, лише на крайньому сході країни очікується сніг та мокрий сніг з ожеледицею

16 грудня 2020, 06:40
Поділіться публікацією:

В Україні в понеділок, 16 грудня, буде панувати не по-зимовому тепла і суха погода. Про це повідомили в Укргідрометцентрі.

Синоптики дали прогноз на 16 грудня

ФОТО: З відкритих джерел

"16 грудня в Україні без опадів, лише вночі у східних областях невеликий дощ", — йдеться в повідомленні.

Вітер синоптики прогнозують південно-західний, західний, зі швидкістю 7-12 м/с. У Карпатах місцями очікуються пориви 15-20 м / с.

Температура встановиться на рівні 5-10 градусів тепла, в південній частині та на Прикарпатті — до 13 градусів тепла.

Температура повітря коливатиметься переважно близько нуля, на заході та півдні України 2 — 6 градусів, на сході -1 -3 градуси.

В Україні засніжило. Найбільше опадів випало в Харківській, Дніпропетровській, Кіровоградській, Полтавській, Рівненській і Хмельницькій областях. Негода додала роботи рятувальникам і комунальникам, адже дороги буквально замітало, а автомобілі застрявали на складних ділянках.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що  Україна ще побуде під впливом потужного північно-східного антициклону Xavier і опадів не очікується. У більшості областей буде прохолодна і морозна погода. Але вже на цьому тижні температура повітря в багатьох регіонах країни піде вгору. Синоптик повідомила, що в столиці в середу ще буде холодно — до 4 градусів морозу. І вже 10-го грудня в Києві почне падати атмосферний тиск, температура повітря підвищиться до нуля або навіть до 1 градуса морозу.

На півночі України синоптики прогнозують замерзання дощу і мокрого снігу на дорогах. Повітря там прогріється до -1 ... 1 градуса. На півдні небо покриється хмарами і буде похмурим весь день. Там стовпчики термометрів максимально покажуть плюсову температуру. На дорогах буде слизько.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://meteo.gov.ua/ua/
comments

Обговорення


Новини