Головна Новини Суспільство мистецтво і культура «Щедрик, яким ви його ще не чули»: оркестр військових США привітав Україну зі святами (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

«Щедрик, яким ви його ще не чули»: оркестр військових США привітав Україну зі святами (ВІДЕО)

Одну із найвідоміших різдвяних пісень військові виконали акапельно

19 грудня 2020, 17:50
Поділіться публікацією:
Check

Представники Військово-Повітряних Сил США презентували українцям музикальну листівку до новорічно-різдвяних свят. Зворушливе відео опублікували на YouTube-каналі американського посольстві в Україні.

«Щедрик, яким ви його ще не чули»: оркестр військових США привітав Україну зі святами (ВІДЕО)

Фото із вільних джерел

Із вітальним словом до українського населення звернулася підполковник Крістіна Мур Уррутія, керівниця оркестру ВПС США у Європі. Згадавши історію "Щедрика", автором якого є відомий український композитор Микола Леонтович, вона підкреслила, що нині ця пісня є однією із найулюбленіших у американців на Різдво.

"Коли в 1921 році Український національний хор відвідував із гастролями Сполучені Штати, американський хоровий диригент Петро Вільговський був захоплений однією із їхніх пісень. "Щедрик", українська новорічна пісня-колядка. Вільговський писав, що українська пісня нагадувала йому дзвони. Тому він вирішив перекласти її на нову версію англійською мовою, яку б виконували під час Різдвяних свят", — зазначила пані підполковник.

Також військова нагадала, що Америка є надійним діловим партером України, що підтримує "зусилля у відстоюванні суверенітету та територіальної цілісності держави".

На знак поваги до американсько-українського партнерства та із вітаннями від імені ВПС США в Європі та Африці колектив "Співочі сержанти" виконали у Вашингтоні англомовну версію "Щедрика" — "Carol of the Balls". Для запису військові не використовували музику, а заспівали різдвяний гімн акапельно.

А у Великобританії — свої відео до Різдва. "Коментарі" вже повідомляли, як британцям довелося вибачатися за рекламний ролик із хворим на коронавірус Санта Клаусом

Коли ж вам більше до душі зворушливі відео, обов’язково познайомтеся із Майло, найдружелюбнішим у світі котом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини