Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Полотно великого російського художника з Криму продали на аукціоні "Сотбіс" за $3 млн
commentss НОВИНИ Всі новини

Полотно великого російського художника з Криму продали на аукціоні "Сотбіс" за $3 млн

Картина Івана Айвазовського "Неаполітанська затока" пішла з молотка за 2 295 000 фунтів стерлінгів

3 червня 2020, 15:20 comments2058
Поділіться публікацією:

Полотно, написане рукою видатного російського художника-баталіста Івана Костянтиновича Айвазовського, було продано на аукціоні "Сотбіс" за 2 295 000 фунтів стерлінгів, що еквівалентно 2,9 млн доларів США. Про це повідомляється на сайті аукціонного будинку.

Полотно великого російського художника з Криму продали на аукціоні "Сотбіс" за $3 млн

Так, картина "Неаполітанська затока", написана в жанрі пасторалі в 1845 році, складає в довжину 2 метра 8 см, що є рекордною довжиною для картин Айвазовського.

Відзначається, що початкова ціна лота становила 1,5 млн фунтів стерлінгів. Картину Айвазовського викупив один з 15-ти учасників аукціону, що запропонував найбільшу суму.

Іван Айвазовський (1817 — 1900 рр.) — великий російський художник, який народився, працював і помер у кримській Феодосії. Творив у період романтизму. Завоював світову популярність, як кращий художник-мариніст і баталіст всіх часів.

Сотбіс — один з найстаріших у світі аукціонних будинків. Спільно з аукціонним домом "Крістіс" займає близько 90 % світового ринку аукціонних продажів антикваріату, предметів мистецтва і так далі.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що вокалістка і дівчина видатного американського інженера Ілона Маска відкрила виставку власних предметів творчості.

"Я займалася мистецтвом за 10, 12 років до того, як вперше доторкнулася до синтезатора. В першу чергу я бачу себе як візуального художника, і мені завжди було дивно, що люди знають мене по музиці", — сказала співачка Граймс.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини