Патріотичне кіно: які українські кінострічки можна подивитися у вільному доступі

Фільми українських режисерів про війну на Донбасі, Голодомор, Тараса Шевченка відкриті для перегляду

Психологи радять відволікатися від тривожних думок та переглядати кіно, слухати музику. Наразі у вільному доступі є чимало фільмів українського виробництва. Про це повідомляє Нове українське кіно. На Youtube завантажено нові патріотичні кінострічки. Наводимо перелік фільмів, які можна переглянути.

Комедія "Наші котики" режисера Володимира Тихого. Неполіткоректний комедійний екшен з елементами фентезі сподобається глядачам сценами та жартами. Режисер кіно нагороджений Дипломом за Найкращу режисуру в конкурсі національного кіно Трускавецького МКФ "Корона Карпат". Подивиться комедію можна на Youtube-каналі BABYLON’13.

Історичний трилер "Ціна правди" (Mr.Jones) польської режисерки Аґнєшки Голланд. У фільмі змальований Голодомор 1932-1933 років. Кінострічка протрапила в рейтинг найкращих картин року від британського видання The Guardian. Подивитися онлайн можна на Youtube-каналі FILM.UA Group.

Короткометражна стрічка “На своїй землі”. В фільмі йдеться про війну в Україні. Режисер-постановник – Олександр Кірієнко, сценарист – Федір Янько. Можна переглянути онлайн на Youtube Держкіно.

Короткометражний комедійний фільм "Дякую!". Режисер Максим Люков. У фільмі волонтер на мікроавбусі везе життєво необхідні речі військовим на Сході. Стрічку можна переглянути на YouTube-каналі Держкіно.

Документальний фільм під назвою "Сотня Крим / Qirim Yüzü". Режисер Костянтин Кляцкін. В стрічці головним героєм став кримчанин з позивним "Іван Крим". Чоловік разом з іншими мусульманами з Криму воював у складі батальйону Дніпро-1 на сході України. Стрічку можна переглянути на YouTube-каналі BABYLON’13.

Художній фільм "Тарас. Повернення". Режисер - письменник Олександр Денисенко. Стрічка розповідає про події, які відбувалися протягом останніх місяців заслання Тараса Шевченка. Стрічку можна подивитися онлайн на YouTube-каналі Держкіно.

Як повідомляв портал, названо 5 мультфільмів, які варто подивитися з дітьми.