Невідомий Поплавський у фільмі "Персона"

Студенти КНУКіМ зняли фільм про Михайла Поплавського до його 75-річчя

Унікальний подарунок до 75-річчя Михайла Поплавського вразив багатьох. Студенти та випускники Київського національного університету культури вирішили здивувати свого наставника, створив документальний фільм "Персона", який відкриває всі грані його життя – від ректора до музиканта, від лідера до справжнього патріота.


У фільмі розповідається про те, звідки у "співаючого ректора" стільки енергії, харизми та натхнення для реалізації своїх проєктів. Студенти розкрили секрети його активності, які починаються зі спортивних занять о сьомій ранку та завершуються цілим комплексом здорових звичок. Ця щоденна дисципліна, як зізнається сам Поплавський, дозволяє йому працювати з натхненням вже протягом 30 років


"Робота – це моє життя, моє задоволення, моя гордість і самореалізація. Це для мене як допінг, внутрішня потреба",– каже Михайло Поплавський.

Михайло Поплавський є ректором Київського національного університету культури і мистецтв протягом трьох десятиліть. За цей час він перетворив інститут на потужний інноваційний заклад вищої освіти, який готує майбутніх професіоналів у сфері культури, шоу-бізнесу та медіа. Він не лише модернізував навчальний процес, але й створив університетський бренд, що став символом успіху і креативності.


Особливо цікавою є PR-стратегія, яку Поплавський розробив самостійно – образ "співаючого ректора", який підняв його на хвилю національного успіху. Завдяки цій концепції ректор став популярним серед молоді, а його пісні звучать не лише на офіційних заходах, а й у повсякденному житті.

"Я падав – підіймався, падав і знову підіймався, бо точно знав, чого хочу досягти! Творчі здорові амбіції – це мій секрет успіху. Тільки працюючи 24/7, ми виборюємо своє місце під сонцем та отримуємо круті результати. Без поразок немає перемог. Чим більше ми помиляємось, тим ми стаємо сильнішими. Щоб стати успішним, потрібно вкласти у справу всю душу і серце. Викластися по максимуму задля досягнення мети. Завдяки цій простій істині відбувся Поплавський",– каже Михайло Михайлович.

Поплавського називають легендою української культури. Він не тільки прославив українську пісню на міжнародній арені, але й створив безліч національних проєктів, спрямованих на підтримку та розвиток української творчості. Студенти університету обожнюють свого ректора, називають його батьком і другом, який не тільки навчає, але й надихає їх на великі досягнення.

"Він знаменита людина, але дуже проста. Він не дає сумніватися у своїх лідерських якостях",– кажуть студенти.

Колишні випускники також з вдячністю згадують свого наставника. Григорій Решетнік, відомий телеведучий і випускник університету, зізнається:

"Михайло Поплавський зробив нас тими, ким ми є зараз",– додає зірковий випускник університету Григорій Решетнік.

Навіть президент України Віктор Ющенко, який займав цю посаду у 2005-2010 роках, говорить про Поплавського з повагою.

"Це велика особистість. Великий авторитет для української культури. Це – людина-приклад для інших", – каже Президент України Віктор Ющенко.


У документальному фільмі "Персона" також розкрито одну з найбільш загадкових сторінок життя Михайла Михайловича – його ставлення до жінок. Йому часто приписували безліч романів, але Поплавський визнає, що жінки дійсно відіграють велику роль у його житті, надихаючи його на творчість і досягнення.

Важливою частиною життя ректора є і його родина, історію якої він дослідив до сьомого покоління. Він гордиться своїм корінням і радить кожній українській родині знати свій родовід. Поплавський також з великою теплотою згадує свою матір, сина, невістку та трьох онуків, для яких він є взірцем у всьому.


Попри свій поважний вік, Михайло Поплавський не збирається зупинятися. Він планує провести масштабний концерт "Україна вперед!", організувати національну музичну премію "Українська пісня року 2024", а також продовжити свою благодійну діяльність у рамках туру "Україна вперед!" Америкою та Європою. Поплавський вірить, що з його командою вони зможуть досягти нових висот і залишити значний слід в історії української культури.


"Вірте в себе. Мрійте масштабно. Впевнено йдіть до своєї мети. Удача любить наполегливих! Моя мрія зараз – максимально встигнути за життя створити більше національних проєктів і залишити хороший слід на землі",– поділився Поплавський